solnedgång

solnedgång

torsdag 27 oktober 2011

Visst kan man ändra sig........

Från ek till vitt.
En av de få saker som gubben och jag varit överens om från början var att vi ville ha ett ekkök, men igår kväll när vi gick igenom ritningarna från Marbodal ändrade vi oss och valde istället ett vitt kök, samma luckor dock men istället vita (Ekerö vit). Så här nu när beställningen är gjord så känns det jättebra tror att det kommer bli snygga kontraster mot den svart/grå granitskivan. Stenskivorna kommer vi beställa från en lokal stenfirma, det är dock redan klart vilken sten det blir och detta pga av storleken på köksön, från början var det tänkt att köksön skulle vara 4x1,30m men när vi pratade med stenfirman så fick vi beskedet att så stor sten inte gick att få fram i ett stycke. Så det fick bli den som de kunde få fram störst av vilket var en svart/grå granitskiva. Ön blir nu istället 3,20x1,20m, ska nu bara lämna in de exakta måtten på köksön och köksbänken..

onsdag 26 oktober 2011

Innerväggar men inga fönster

Sakta men säker växer huset fram, stålreglar till innerväggarna är uppe så nu liknar huset ett fängelse, men planlösningen träder fram när man går genom huset. Taket fortsätter sakta men säkert, nästan all läkt är på och nästa vecka börjar de förhoppningsvis med fönstren. Ventilationsfirman och elfirman har varit ute och tittat och ska påbörja arbetet så snart som möjligt.fredag 21 oktober 2011

Macarons en Fredagskväll......

Fredagskväll, dottern och hennes kompisar gör macarons, hemmagjord pizza i ugnen, och sen chips med dip (sonens önskemål). Fredagsmys hos oss......
I morgon väntar städdag vid tomten och nya huset.

måndag 17 oktober 2011

Ett hus utan innerväggar


Taket är så gott som klart, nu ska fönster in och tegel på. Då vi har en öppen planlösning så blir det inte så många innerväggar men just nu har vi inte en enda, så snart huset är tätt påbörjas det invändiga arbetet.

torsdag 13 oktober 2011

Marbodal och vitvaror...

Håller nu på med att ta in offerter för vitvaror och kök. Vi har låtit Marbodal ritat upp vårat kök, innerväggar ska vara vitputsade i nästan hela huset så  vi har valt ett ekkök för att få in lite liv mot de vita väggarna. Vitvaror lutar åt att det blir mestadels Husqvarna.
I övrigt börjar taket bli klart, vi hade lite otur med vädret i början, men denna vecka har det mestadels varit sol, så nu är nästan hela taket klätt med spont och takpapp, nu fattas bara två sidor av garaget som förhoppningsvis blir klart imorgon. (bilder kommer)
Besöker många inredningsbloggar och nätbutiker för inspiration, en fantastisk vacker inredningsbutik som ligger i en stad nära oss är Stockhammar som är väl värt ett besök. Har kanske inte riktigt min stil då jag mer är åt classic moderna hållet men de har absolut en hel del inspiration att ge.  
Stockhammar köksdesign & inredning

torsdag 6 oktober 2011

Det börjar likna ett tak

Taket börjar ta form, och huset börjar få sin karaktär.


tisdag 4 oktober 2011

Trädgårds design

Lovade mig själv i ett tidigt skede att inte handla nåt till huset innan det var klart, utan tänka över vilken stil jag vill inreda huset i och se om mina idéer vid färdig ställandet är genomförbara, det blir ju sällan som man tänkt sig! Många timmar läggs på inredningsbloggar och inredningstidningar, bra ideer och inspiration klipps ut och samlas i en klippbok.
Men i helgen kunde jag inte hålla fingrarna i styr då jag sprang på dessa enorma ytterkrukor, kommer bli perfekta vid entrén (tror jag), dessutom var det 70% så de var ju nästan gratis......

Här är vi nu.....men vägen hit har varit lång

Det händer verkligen saker på bygget nu, var förbi efter jobbet och en del läkt hade redan börjat spikats på. Detta trots att det fortfarande saknas en del på takstolarna, då vi har ett valmat tak och frihängade takstolar på 15meter har konstruktören och takstols fabriken utfört ett otroligt jobb, värre blev det för snickarna som skulle tyda ritningarna på 350 sidor!!! Men efter en del konsulterande med konstruktören har de nästan fått alla delar på plats, ska bli så spännande att se huset med de svarta enkupiga högglansiga tak teglen som vi valt.

Vägen hit har varit lång.....
Redan i förstadiet med arkitekten fick vi ändra och dra ner en hel del på huset, då situationsplanen för området inte tillät ditt och datt. Trots att vi fått tag på en ganska stor tomt i ett gammalt villa område så var vi tvungna att dra ner på en del, det som fick ta mest stryk var altanen, våran walkin closet, vardagsrum och tvättstuga.

Varför Amerikansk inspirerat?
Då jag i mina ungdomsår tillbringade ett par år i Arizona så påminner våran planlösning mkt från amerikanska hus, vi har satsat på barnens rum som får stora rum med egna toaletter och walk in closets. Detta mest för att slippa allt bråk som vi har redan idag (tonårsbarn) samt att vi önskar att de bor kvar hemma under sin studietid så länge som möjligt.
Vårat eget sovrum har också egen toalett och walk in closet. I övrigt har huset en öppen planlösning med vardagsrum, allrum, kök och matsal som hjärtat i huset. Gubben har sitt eget kontor, och 3 bilsgarage.


Ligger efter i tidsschemat......
Rivningen av det gamla huset tog ett par veckor längre än beräknat, det låg på en liten höjd så mkt massor fick forslas bort.
Grunden tog nästan tre veckor längre än beräknat, dessutom kom de igång fyra veckor senare än planlagt. Detta medförde till att murningen hamnade mitt i semestrarna och blev fyra veckor senare än beräknat. Sen fick vi vänta på snickarna i ett par veckor men nu ser det ut som om allt börjar falla på plats. Vilket också är ett måste då vi sålt vårt nuvarande hus och har ett utflyttnings datum, så är inte huset klart tills dess så blir det till att spendera våren i husvagn.

måndag 3 oktober 2011

Plocke pinn

Nu börjar vi äntligen se lite progress i bygget, takstolarna börjar så smått komma på plats.
Murning klar!