solnedgång

solnedgång

måndag 30 april 2012

Här var det kvickrot och kirskål

Har ett hörn av trädgården där det faktiskt växer och är grönt och fint..... ja det är iallefall inte nån leråker och man kan ju inte få allt. Här är det tänkt att det i framtiden ska bli nån form av perenn rabatt i etage, nu är bara frågan hur jag ska bli av med kvickroten och kirskålen, nån som har nåt tips?


Kirskål i stora lass

söndag 29 april 2012

Återvinning av sten del 2

Arbetet fortsätter med att lägga sten runt huset på de sidor där vi inte ska ha gångar med markplattor.
Först hämtar jag sten från den havererade stenmuren, sedan tvättar jag dem med högtryckstvätten för att till sist lägga dem ut efter väggen, sen ska vi avsluta med en kantsten innan gräset kommer. Att jag tagit 6 skottkärror av muren märks inte och det är säkert fyra gånger så mkt kvar 6x4=24 skottkärror innan det är klart! Tar säkert inte mer än en timme eller två...... Ska tillägga att i en gammal stenmur trivs diverse icke så fräscha insekter, hoppas bara jag inte hittar nån orm.

Rester av stenmur


Tvätt med högtrycken

Sten efter husväggen

lördag 28 april 2012

Altanen

Har inte visat så mycket bilder från våran baksida och altan, tanken är att vi ska bygga ett trädäck runt delen som är under tak men det kommer inte ske i år. Vi ska även lägga klinkers på plattan, det däremot hoppas jag att vi hinner med innan året är slut.....
fredag 27 april 2012

Tydliga spår......

Jag har väl berättat att vi har hund och med en leråker utanför dörren ser det dagligen ut så här. Golvmoppen den går varm vill jag lova..........Har funderingar på att köpa gummistövlar till den fyrbenta som orsakar det här, är dock inte övertygad om att han tycker det är en lika bra idé som jag.torsdag 26 april 2012

Och ljuset fortsätter att flöda in....

Blir glad i hela själen när solen titta fram och flödar in i huset. En av de saker som oroat mig när vi ritade och sedan byggde huset var att det inte skulle bli tillräckligt med ljusinsläpp. Men huset känns inte alls mörkt (om man bortser från de fyra veckorna i vaccumförpackningen) utan tvärtom ljuset flödar in. På baksidan har vi några stora fönsterpartier, men på framsidan är det bara små fönster. En sen ändring vi gjorde en bit in i bygget var att sätt in ett överljus över våran dubbeldörr (kom på det när sista varvet av lättbetong las, precis i rätt tid) detta var ett lyckokast (se här). Jag gillar öppna ytor och stora ljusinsläpp men när jag promenerar i de nybyggda områdena i våran stad inser jag att många nog byggt efter katalogbild och planlösning på ritning och inte tänkt på hur väl förbi passerande kan se in i deras hus, men vackra hus är det.  Nej, lite privacy vill vi ha......

Matsal

onsdag 25 april 2012

Återvinning av sten?

Vi har en gammal stenmur på baksidan som en gång i tiden säkert har varit 1-2m hög men numera är 2m bred, den har med andra ord gjort sitt. Det är en förfärligt massa sten som måste forslas bort, så nu är min tanke att återvinna vissa delar av muren till att lägga runt huset vid sockeln där vi inte ska ha gångar av marksten.. Har idag lagt några meter på prov, vad tror ni kan det funka?


tisdag 24 april 2012

Var är trädgårdstomtarna?

Trots att vi byggt på en gammal villatomt, så var det inte mycket som klarade sig undan Bulldozerna som härjade vid rivning (se här) och grundgjutning (se här). Vet inte riktigt i vilken ände vi ska börja, och ju mer jag vandrar omkring för att få en bild av tomten desto mer arbete hamnar på listan.....Så nu önskar jag hade en hel armé med trädgårdstomtar utrustade med spadar och krattor för de lär behövas!måndag 23 april 2012

Ett hus i vitt

Denna morgon var det sol, och husets nyputsade fasad har dokumenterats. Nu fattas bara den sista detaljen med fasad belysning som förhoppningsvis elektrikerna kommer och fixar i veckan. Vi har velat en del med utseendet och färgen för upp/ner ljusen men har nu slutligen bestämt oss för svarta. Huset formligen glittrar i solen och verkar trivas i sin nya kostym.

Framsidan av huset


Garage

Entre

söndag 22 april 2012

Här var det ljus

Äntligen efter fyra veckor  i en vaccum förpackning, är putsen på huset klar. Helgen har ägnats till att städa upp efter byggjobbarna, både utvändigt och invändigt. För det som inte synts i mörkret sågs plötsligt klart och tydligt när plasten försvann från fönstren (damm,damm), så storstädning invändigt för mig, och städning utvändigt för gubben.

måndag 16 april 2012

Gammal lampa blir ny

Hittade en gammal lampa på vinden när vi flyttade som fått lite nytt liv. Först spraymålade jag den vit, sedan klädde jag skärmen med organzaband (gick åt ganska mkt en hel rulle). Hade nog varit billigare att köpa en ny men eftersom detta var en dubbelskärm så var det helt omöjligt att hitta nån som passade. Det hela gick lättare än vad jag trodde och resultatet ser ni här.

Före

Efter

fredag 13 april 2012

Upp Ner ljus inomhus

Vi har två små hallar där vi valde att ha små upp/ner ljus, de livar upp hallarna samt ger ett vackert sken mot väggarna. Dessutom är de snygga i designen. Så här i efterhand så önskar jag att vi hade valt att ha några till på vissa ställen i huset.... Alltid lätt att vara efterklok.


måndag 9 april 2012

Master badrum

Vårat badrum går i brunt och vitt. Kakel från Bauhaus, Badrumsmöbel från Aspenbad, blandare tvättställ Scanbad. Duschblandare och handukstork Svedbergs.

Badrum från vårat sovrum mot klädkammaretorsdag 5 april 2012

Master Walkin closet

Våran walkin closet har inretts med Ikeas Paxsystem i vitt, på ena sidan med öppen lösning på andra sidan vald vi två garderober med dörrar för linneförvaring. Garderoben är placerad mellan vårat badrum och tvättstugan, vilket känns som en lyckad placering. Nära till dressing på morgonen och nära till att sortera in nytvättad tvätt.


onsdag 4 april 2012

Tefat, lampor, och Ftx

Då jag numera inte kan se ut genom fönstren så dras blickarna mot taket när jag ligger och softar i soffan om kvällarna, och där finns det alltför många INTE snygga detaljer. Normalt tänker man nog inte på dessa men nu har de börjat irritera mig. Taket innehar inte mindre än 24 spotlights, 3 in/ut sug till Ftx, 4 inbyggda högtalare, 5 "vanliga" lamputtag (jo, vi har såna också). Grönt lysande tefat för trådlöst nätverk. Och detta bara i vår "öppna yta" visserligen en ganska stor yta men måste verkligen alla dessa saker finnas? Om ni frågar min man så JA, själv är jag inte så insatt i det elektriska men jag vet att vi dessutom har fasta datauttag i alla rum så det där grönt lysande tefatet undrar jag om det verkligen var nödvändigt............
Tefat trådlöst nätverk


tisdag 3 april 2012

E.T Phone home

Kommer ni ihåg den där scenen i E.T när staten upptäckt E.T hos barnen och sätter en plastkupol över hela huset. Så bor vi nu och har gjort i snart två veckor. Känns som att bo i en vaccumförpackning med noll utsikt och endast en öppningsbar dörr men när putsen är på plats (om ytterligare en vecka eller två) så kan huset betraktas som klart och det stora arbetet med trädgården kan börja. Längtar tills vi kan se ut genom fönstren igen......

Fönster i kontoretFönster vardagsrum

Altanen baksidan

Allrum

Allrum i grönt, grått och svart. Tvbänken missmatchar och står på att byta ut listan. Sen fattas förstås en del på väggarna. Ryamattan består av två stora ryamattor av "prisvärd modell" (ihop tejpade med silver tejp funkar bra och skarven syns knappt) så om vi tröttnar på grönt i framtiden så kan vi byta ut mot en annan accentfärg utan att inredningskontot tagit allt för mkt stryk.
Allrum

Allrum