solnedgång

solnedgång

fredag 21 september 2012

Okej, jag kanske gick lite bananas....

Men vem älskar inte nyutsprungna vårblommor?!
Så helgens projekt blir till att plantera vårlökar samt de limegröna och vita solhattarna som också fick följa med hem.


onsdag 19 september 2012

Gräsmatta och "garage" till soptunnorna

Äntligen börjar vi se slutet på allt grovjobb med trädgården, den sista gräsmatterullen har rullats. Nu fattas bara några få kvm runt tilltänkta friggeboden och växthuset. Vi har även satt upp ett skydd till soptunnorna, vi gjorde det enkelt för oss och köpte färdiga skärmar, spaljéer, staket eller vad de nu kallas för på Bauhaus. Så nu står de på sin tömningsplats utan att vi behöver komma ihåg att rulla ut dem, och utan att behöva se dem.
För första gången sen vi flyttade in har jag kunnat sitta ner i trädgårdsmöblerna och njuta av en kopp kaffe och trädgårdvyn, utan att känna mig stressade över en massa måsten. Visst det fattas en hel del träd och växter men det känns som enkel match att under kommande år få forma till trädgården så som vi vill ha den.


onsdag 12 september 2012

Garageuppfart check

Stenläggningen är klar, totalt har det lagts nästan 10000 marksten. Nu saknas endast den sista biten på muren mot gatan vilket motsvara ca 20 st mursten. Känns som ingenting mot de 10000 som som har lagts. Till helgen ska vi rulla ut det sista gräset, sen är det mesta av grovjobbet på trädgården gjort. Så nästa sommar ser vi fram emot att få njuta av vårat ny hus, plantera ett träd här och där och gå och små påta lite trädgården utan att behöva slita dygnet runt. Visst har det varit kul att planera och skapa en trädgård från scratch men vilket jobb det har varit. Nya smeknamn som Min Ryska kulstöterska av gubben (vilket jag fortfarande inte vet om jag ska ta som en komplimang eller inte), och Belgian blue hos väninnorna, har arbetet med trädgården medfört.



lördag 8 september 2012

Jobbar dygnet runt

Han jobbar dygnet runt vår lilla slav, måste säga att han utför ett bra jobb. Vi var länge i valet och kvalet över vilken ny gräsklippare vi skulle investera i, åkgräsklippare eller robot. Valet föll till slut på robot och nu är gräsmattan nyklippt, oavsett väder. Nackdelen är att han inte kan ploga vår stora garage uppfart i vinter, men då får väl gubben agera robot istället. (bild innan rundeln fixades till)

torsdag 6 september 2012

En välkommande entre

Några små förändringar har skett på framsidan, två svarta plommon träd har fått tagit plats på var sida om entrén, tackar två trädgårdsintresserade arbetskollegor för tipset. Det blev jättefint. De två stenarna på gräsmattan har nu fått dekorsten och det har planterats 8 rödbladiga alunrot samt att Salixträdet har bytts ut mot ett Aronia träd.







onsdag 5 september 2012

Släntrabatt, perennarabatt check

Äntligen är projekt perennarabatt klart (för i år). Totalt har ca: 90 st plantor (perenner, buskar, träd) planterats, och det finns fortfarande plats för mkt mer, men det för bli till nästa år måste ju ha nåt att göra då med!
 Det ska bli spännande att se när allt vaknar till liv nästa vår och börjar blomma, och hur mkt som överlever. För lite spill får jag nog räkna med, redan i år har den lilla blodlönn´s busken som jag planterade i våras sett sina bästa dagar då våran hund Harry bestämde sig för att det skulle bli hans kissbusken. Den får stå kvar ett tag i hopp om att bespara en del andra plantor samma öde.




Harry´s kissbuske den lilla blodlönnen har sett sina bästa dagar.

måndag 3 september 2012

Garageuppfart på gång

Plattsättningen på garageuppfarten har vi lejt bort. Efter att ha lagt stenen på framsidan så kände vi att vi inte riktigt mäktade med att lägga 150kvm garageuppfart. Nu medför det tyvärr inte direkt tid till att sitta och titta på och rulla tummarna då det finns tusen andra saker att fixa i trädgården, men med tanke på att vi gjort och gör allt annat själva, gubben och jag, så känns det rätt skönt att se garageuppfarten växa fram utan att vi behöver släpa dit stenarna.




söndag 2 september 2012

Det börjar närma sig

Rabattprojektet börjar närma sig slutet. Cirka 80kvm ogräsduk har kommit på plats och så snart alla växter är planterade ska den täckas med barkmull. 5 st stepstones bildar en liten stig uppför slänten. I helgen har vi, förutom arbetet med den stora slänt rabatten även börjat ordna lite små projekt på framsidan. En liten smygtitt får ni på det ena.



lördag 1 september 2012

Rabatt, perenner, solitärer, höga, låga.....

Nu börjar det roliga, att planera och placera ut växter. Hade från början endast tänkt mig att plantera buskar och träd som jag beställt hos min egen trädgårdsmästare Karin på Björka trädgård, men efter ett tips från en arbetskollega om 50% på alla uteväxter på Åsby stora plantskola i Hallstahammar, blev det betydligt mer än jag tänkt, nu gäller det bara att sätta allt rätt och hoppas på att jag valt perenner så det blir blomning under hela säsongen. Det återstår att se nästa år. Än så länge får ni bilder av en rabatt under skapande.