solnedgång

solnedgång

tisdag 4 oktober 2011

Här är vi nu.....men vägen hit har varit lång

Det händer verkligen saker på bygget nu, var förbi efter jobbet och en del läkt hade redan börjat spikats på. Detta trots att det fortfarande saknas en del på takstolarna, då vi har ett valmat tak och frihängade takstolar på 15meter har konstruktören och takstols fabriken utfört ett otroligt jobb, värre blev det för snickarna som skulle tyda ritningarna på 350 sidor!!! Men efter en del konsulterande med konstruktören har de nästan fått alla delar på plats, ska bli så spännande att se huset med de svarta enkupiga högglansiga tak teglen som vi valt.

Vägen hit har varit lång.....
Redan i förstadiet med arkitekten fick vi ändra och dra ner en hel del på huset, då situationsplanen för området inte tillät ditt och datt. Trots att vi fått tag på en ganska stor tomt i ett gammalt villa område så var vi tvungna att dra ner på en del, det som fick ta mest stryk var altanen, våran walkin closet, vardagsrum och tvättstuga.

Varför Amerikansk inspirerat?
Då jag i mina ungdomsår tillbringade ett par år i Arizona så påminner våran planlösning mkt från amerikanska hus, vi har satsat på barnens rum som får stora rum med egna toaletter och walk in closets. Detta mest för att slippa allt bråk som vi har redan idag (tonårsbarn) samt att vi önskar att de bor kvar hemma under sin studietid så länge som möjligt.
Vårat eget sovrum har också egen toalett och walk in closet. I övrigt har huset en öppen planlösning med vardagsrum, allrum, kök och matsal som hjärtat i huset. Gubben har sitt eget kontor, och 3 bilsgarage.


Ligger efter i tidsschemat......
Rivningen av det gamla huset tog ett par veckor längre än beräknat, det låg på en liten höjd så mkt massor fick forslas bort.
Grunden tog nästan tre veckor längre än beräknat, dessutom kom de igång fyra veckor senare än planlagt. Detta medförde till att murningen hamnade mitt i semestrarna och blev fyra veckor senare än beräknat. Sen fick vi vänta på snickarna i ett par veckor men nu ser det ut som om allt börjar falla på plats. Vilket också är ett måste då vi sålt vårt nuvarande hus och har ett utflyttnings datum, så är inte huset klart tills dess så blir det till att spendera våren i husvagn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar